2015. április 1., szerda

Medvehagyma szezon

Itt a medvehagyma szezon!


Ennek örömére tegnap készítettem is egy jó medvehagymakrémlevest. Én kókusztejszínnel sűrítettem bár a recept szerint kesutejszínnel kell. Először egyáltalán nem ízlett, olyan fura volt, a kömény pedig még friss volt így csak azt lehetett érezni, de egy kis só csodákra képes és máris egy isteni krémlevest kaptunk. Szóval ne sajnáljátok a sót. Fiam imádta, bár ő nem mérvadó mert bármit megeszik, így csak akkor nyugodtam meg amikor párom repetázni kezdett. Ő reszelt bele egy kis sajtot is.



Gyógyhatás:
Csökkenti a koleszterinszintet, vérnyomást, érelmeszesedést, gombaellenes hatású és gyulladásgátló, segíti az emésztést. Méregtelenítő hatású, tisztítja a vesét, a húgyutakat, elősegíti a vizelet és a mérgek ürítését.
Tisztítja a gyomrot, a bélrendszert és a vért.
A medvehagymában A, B1, B2, C, E, F vitamin is található, valamint levelének magas az ásványi anyag tartalma: magnézium, mangán, vas, szelén, kobalt, cink, kálcium.

Remélem meghoztam a kedveteket egy kis medvehagymás ételhez. Rengeteg receptet találtok az interneten, én elhoztam nektek a krémleves paleos változatát amit ide kattintva vagy a Recepteknél találtok.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése