- 1 kg csirkecomb vagy csontos mell
- 5 szál friss kakukkfű
- 3 szál friss rozmaring
- 3 szál friss vagy 1 tk. szárított borsikafű
- 3 babérlevél
- 3 fej fokhagyma gerezdjei
- 3 fej lila hagyma, vastag szeletekre vágva
- 3 sárgarépa, hámozva, 3 cm-es darabokra vágva
- 2 alma, gerezdekre vágva
- 1 ek. liba vagy kacsazsír
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkedarabokat besózzuk, borsozzuk. Egy nagy, lapos tepsit és a csirkét is megkenjük egy pici zsírral, szépen egymás mellé elrendezzük, és megszórjuk a fűszerekkel (a bőre alá is dugdoshatjuk őket).
200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Ekkor mellétesszük a fokhagymagerezdeket, a lilahagymát, a sárgarépát és az almát, és további 40 percig sütjük. Jót tesz neki, ha néha meglocsolgatjuk a csirkedarabok tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése