Provance-i sült csirke karamellizált fokhagymával

Hozzávalók:

  1. 1 kg csirkecomb vagy csontos mell
  2. 5 szál friss kakukkfű
  3. 3 szál friss rozmaring
  4. 3 szál friss vagy 1 tk. szárított borsikafű
  5. 3 babérlevél
  6. 3 fej fokhagyma gerezdjei
  7. 3 fej lila hagyma, vastag szeletekre vágva
  8. 3 sárgarépa, hámozva, 3 cm-es darabokra vágva
  9. 2 alma, gerezdekre vágva
  10. 1 ek. liba vagy kacsazsír
  11. só, bors ízlés szerint
Elkészítés:

A csirkedarabokat besózzuk, borsozzuk. Egy nagy, lapos tepsit és a csirkét is megkenjük egy pici zsírral, szépen egymás mellé elrendezzük, és megszórjuk a fűszerekkel (a bőre alá is dugdoshatjuk őket).
200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. 
Ekkor mellétesszük a fokhagymagerezdeket, a lilahagymát, a sárgarépát és az almát, és további 40 percig sütjük. Jót tesz neki, ha néha meglocsolgatjuk a csirkedarabok tetejét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése