Hozzávalók:
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 kk. pirospaprika
- 1 l víz
- só, bors
- 2 dl kesutejszín (én kókusztejszínnel készítettem)
A hagymát nagyon apróra vágjuk és pirosra pirítjuk az olívaolajon. A medvehagyma csokorból 3-4 levelet félreteszünk, a többit vastag csíkokra vágjuk és a pirított hagymára tesszük, kicsit megfonnyasztjuk.
A köményt, sót borsot és a pirospaprikát is hozzáadjuk, majd felöntjük a vízzel és fedő alatt 20 percig főzzük a levest, majd botmixer segítségével turmixoljuk.
A levelek nem fognak teljesen egyneművé válni a leves levével, viszont addig turmixoljuk, míg szép, élénkzöld levet nem kapunk. Ha ez megvan, forrás közben kesutejszínnel „behabarjuk”, majd a felaprított petrezselymet és a megmaradt, nagyon vékony csíkokra vágott medvehagymát is hozzáadjuk a levesünkhöz.
Egyet rottyan még és már kész is.
A köményt, sót borsot és a pirospaprikát is hozzáadjuk, majd felöntjük a vízzel és fedő alatt 20 percig főzzük a levest, majd botmixer segítségével turmixoljuk.
A levelek nem fognak teljesen egyneművé válni a leves levével, viszont addig turmixoljuk, míg szép, élénkzöld levet nem kapunk. Ha ez megvan, forrás közben kesutejszínnel „behabarjuk”, majd a felaprított petrezselymet és a megmaradt, nagyon vékony csíkokra vágott medvehagymát is hozzáadjuk a levesünkhöz.
Egyet rottyan még és már kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése