Medvehagymakrémleves

Ezt a receptet paleország oldalán találtam.

Hozzávalók:
  1. 1 nagy csokor medvehagyma
  2. 1 nagy fej vöröshagyma
  3. 2 ek olívaolaj
  4. 1 csokor friss petrezselyem
  5. 1 kk. pirospaprika
  6. 1 l víz
  7. só, bors
  8. 2 dl kesutejszín (én kókusztejszínnel készítettem)
Elkészítés:
A hagymát nagyon apróra vágjuk és pirosra pirítjuk az olívaolajon. A medvehagyma csokorból 3-4 levelet félreteszünk, a többit vastag csíkokra vágjuk és a pirított hagymára tesszük, kicsit megfonnyasztjuk. 
A köményt, sót borsot és a pirospaprikát is hozzáadjuk, majd felöntjük a vízzel és fedő alatt 20 percig főzzük a levest, majd botmixer segítségével turmixoljuk. 
A levelek nem fognak teljesen egyneművé válni a leves levével, viszont addig turmixoljuk, míg szép, élénkzöld levet nem kapunk. Ha ez megvan, forrás közben kesutejszínnel „behabarjuk”, majd a felaprított petrezselymet és a megmaradt, nagyon vékony csíkokra vágott medvehagymát is hozzáadjuk a levesünkhöz.
Egyet rottyan még és már kész is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése