Töltött gomba padlizsánkockákkal

A szuper kis paleo könyvemben találtam ezt a receptet. Én magam gyűlölöm a gombát, annyira, hogy már a szagától és a látványától is a hányinger kerülget. Párom viszont imádja de soha nem eszik a rám való tekintettel. Viszont sikerült rávennem, hogy életmódot váltson ezért úgy gondoltam meglepem egy remek kis gombás vacsorával. Neki nagyon ízlett.

Hozzávalók:

  1. 8 extra nagy vagy 12 közepes méretű gomba
  2. 4 ek. olívaolaj
  3. só,bors
  4. 1 közepes padlizsán (kb. 30 dkg), apró kockákra vágva
  5. 2 gerezd fokhagyma, aprítva
  6. 20 dkg darált marhahús
  7. 1 csokor vágott petrezselyem
  8. 1/2 tk. szárított oregánó
Elkészítés:

A gombakalapokat megöntözzük 2 kanál olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük őket. Egy serpenyőben a másik 2 kanál olívaolajon folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk a padlizsánkockákat és a fokhagymát. Ezután tálra tesszük őket, és ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a darált húst, valamint a gombák apróra vagdalt szárát.
Petrezselyemmel, oregánóval, sóval, borssal ízesítjük, majd belekeverjük a sült padlizsánt. A gombakalapokból kiöntjük a levet, megtöltjük őket a darált húsos keverékkel, és frissen tálaljuk az ételt.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése