Hozzávalók:
- 8 extra nagy vagy 12 közepes méretű gomba
- 4 ek. olívaolaj
- só,bors
- 1 közepes padlizsán (kb. 30 dkg), apró kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 20 dkg darált marhahús
- 1 csokor vágott petrezselyem
- 1/2 tk. szárított oregánó
A gombakalapokat megöntözzük 2 kanál olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük őket. Egy serpenyőben a másik 2 kanál olívaolajon folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk a padlizsánkockákat és a fokhagymát. Ezután tálra tesszük őket, és ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a darált húst, valamint a gombák apróra vagdalt szárát.
Petrezselyemmel, oregánóval, sóval, borssal ízesítjük, majd belekeverjük a sült padlizsánt. A gombakalapokból kiöntjük a levet, megtöltjük őket a darált húsos keverékkel, és frissen tálaljuk az ételt.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése