Az első paleos étel amit készítettem a töltött padlizsán volt.
Egyszerűen nagyszerű, könnyű elkészíteni, gyorsan megvan és az íze is isteni.
Itthon mindenkinek ízlett, ezért gondoltam megosztom veletek a receptet.
Egyszerűen nagyszerű, könnyű elkészíteni, gyorsan megvan és az íze is isteni.
Itthon mindenkinek ízlett, ezért gondoltam megosztom veletek a receptet.
Előkészület: 20 perc
Sütés: 45 perc
Főzés: 10 perc
Íme a recept 2 személyre:
- 2 db közepes padlizsán
- 3 evőkanál olivaolaj
- 40 dkg darált hús (Én marhát vettem)
- 1 hagyma apróra vágva
- 1 piros színű paprika kis kockákra vágva (pritamin paprikával isteni)
- 3 gerezd áttört fokhagyma
- 1 kisebb csokor vágott petrezselyem (szárított is jó)
- 1 kk. szárított bazsalikom
- 5 dkg őrölt szezámmag
- 1 tojás
- 2 érett paradicsom
- só, bors
A sütőt 180 fokra előmelegítem. A padlizsánt megmosom és levágom a szárát, majd hosszanti irányban félbevágom és kiszedem a belsejét, kb. 1 cm-rel arrébb a peremétől. A belsejét apró kockákra vágom és besózom, majd pár perc múlva kinyomkodom belőle a levet. A hagymát apró kockákra vágom és 2 evőkanál oliván megpirítom, majd hozzáadom a kockára vágott paprikát, a padlizsán belsejét, pirítom kicsit és a legvégén a zúzott fokhagymát is pirítom együtt. Közben 1 evőkanál oliván a darált húst megpirítom egy lábasban és sóval, borssal ízesítem. Féltre teszem és zöldségeket, majd a zöldfűszereket, a tojást, szezámlisztet és az egészet jól összedolgozom. Egy tepsi alját kicsit ki olivázok, majd megtöltöm a padlizsánt a töltelékkel. Mindegyikre helyezek paradicsomkarikákat. Beteszem az előmelegített sütőbe, 45 percig sütöm.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése