Nem tudok szemet hunyni afelett, hogy milyen mérgeket fogyasztanak az emberek nap mint nap és, hogy mivel etetik a gyerekeiket.
Minden nap tanulok valami újat, még mindig vannak számomra is új és érdekes dolgok, de a jó pap is holtig tanul. Persze miután az ember már valamennyire "felvilágosult", bántja a szemét, ha látja, hogy családtagjaik és ismerőseik tömik magukba azt a gyors és egyéb hulladék kaját, aminek valójában íze sincs, csak tele van nyomva nátrium glutamáttal.
Nem szoktam ítélkezni és kiselőadásokba sem szoktam belekezdeni, mindenki egye azt ami számára jól esik (kivéve ha a páromról és a gyerekemről van szó), de a véleményemet ettől független megosztom. Aki kíváncsi rá elolvassa, aki nem az tovább lapoz.
Ismerősök napi szinten osztják és teszik közzé az egyszerűen és gyorsan elkészíthető főételeket és finomságokat azon a bizonyos közösségi oldalon. Már már nekem is csorog a nyálam egy-két édesség láttán, de szerencsére tudok magamnak parancsolni. Nagyon nehéz néha, de muszáj, mert tudom, hogy mivel jár az ilyen ételek elfogyasztása.
Persze mindenki azzal jön, hogy "én nem vagyok érzékeny a gluténre" és "nekem nincs semmi bajom, gyerekkorom óta ezen élek, nagyanyáink is ezen nőttek föl". Ilyenkor kell nagy levegőt vennem, hogy ne kezdjek el "okoskodni" és csak egyetértően bólogatok miközben azt gondolom magamban: "Te szegény!"
Glutén
Napokig lehetne témázni erről, de egy-két fontosabb dolog:
"Az 1920-as években, az amerikai kormány megállapította, hogy a fehér liszttel etetett állatok súlyos neurológiai betegségeket kaptak és meghaltak. A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs és az árpa magjainak endospermiumában található a keményítővel együtt. Ahelyett, hogy betiltották volna, az FDA bejelentette, hogy a legtöbb fehér lisztes terméket innentől "dúsítják" vassal és néhány vitaminnal, hogy "orvosolják" a problémát. Sajnos, ez a döntés egy még alattomosabb helyzetet segített létrehozni, amely cukorbetegséghez, szívbetegségekhez és rákhoz vezet emberek milliói számára."
Forrás: http://antalvali.com/hirek/gluten-a-rejtett-gyilkos.html
Néhány betegség amit a gluténnal hoznak összefüggésbe:
Fáradtság, fejfájás. autizmus, IBS, crohn-betegség, depresszió, cukorbetegség, elhízás, fogyás, autoimmun betegségek, pajzsmirigy rendellenességek, gyomor és bél daganatok...
Az élelmiszeriparok szándékosan adják hozzá a glutént a termékekhez, mert az növeli az éhségérzetet, ezáltal az ember többet fogyaszt.
Nevetséges, hogy ma már szinte minden termékben megtalálható a glutén, pedig a legtöbbe semmi keresnivalója nem lenne. Ilyenek például a párizsik, virslik, felvágottak, pudingok, ételízesítők...
Rengeteg érdekes dolgot lehet olvasni, ha az ember egy kicsit rászán az idejéből.
De térjünk is át egy közkedvelt italra, amivel még a gyerekeiteket is itatjátok, mondván, hogy kell a Kalcium miatt.
Kezdjük azzal, hogy a tej, amit minden nap olyan jó ízűen elkortyolgatnak reggelente az emberek kv-hoz, kakaóval, vagy csak úgy magában, akármilyen hihetetlen is, nem csak hogy kalciumot nem tartalmaz, de helyette van benne széklet, vér, genny és egyéb finomság.
Íme egy érdekes cikk:
"A pasztőrözött tejtermékek előállítása az elképzelhető legmocskosabb tejüzemekben történik, ahol a vér, genny, E. coli és egyéb valóban veszélyes kórokozóktól való rutinszerű megszabadulás csak pasztörizálás útján képzelhető el.
Végül is ez a lényege a pasztőrözésnek, hogy megöljön mindent, ami életben lehet az ultra-piszkos tejben. Az igazi célja a pasztőrözésnek nem egyszerűen az, "hogy a tej biztonságos" legyen, hanem hogy a tejipar működése koszos is lehessen. Ez így sokkal könnyebb, csak kifőzni a "szart" a tejből (igen, van fekália benne) mint, hogy megtisztítsák a gépeket.

Hála a pasztőrözésnek, nem kell, hogy alaposan kimossák a fejőgépeket, nem kell sterilizálni a tejes konténereket, nem kell, hogy kezet mossanak, és nem kell tiszta fejési környezetet fenntartani.
A tejelő tehenek szennyben élnek
Természetesen a tejipar sokkal inkább pasztörizál, minthogy steril környezetet biztosítson a tehenészetekben.
Szóval, a pasztörizált, homogenizált tej vásárlása egy mocskos, fertőzött és koszos tejet forgalmazó iparágat támogat.
Vér, genny, baktériumok és ürülék – egy pohár tej, tiszta fej!
Ezen túlmenően, a hagyományos tejelő tehenek a következőket kapják:
Antibiotikumok
Rovarirtó szerek (DDT, dioxin, atrazin stb.) amit a tehén a takarmánnyal elfogyaszt a tejzsirban választódik ki és tovább adódik az emberbe.
A legtisztább tej a világon? A tiszta gazdaságból származó friss tej!
Ez a legtisztább, legérintetlenebb tej a világon. És miért? Mert az kell, hogy legyen. Ha azt szeretnénk, hogy tiszta, friss tejterméket kapjunk pasztőrözés nélkül, akkor egy szuper tiszta létesítményben, egészséges teheneket kell tartanunk, szigorú tisztaság gyakorlata mellett.
A pasztőrözött tejben az emésztőenzimek a hő hatására megsemmisülnek, így az allergiás reakciókat okozhat.
A pasztőrözött, homogenizált tej elősegíti a szívbetegség, elhízás, autoimmun rendellenességek, székrekedés, arcüreggyulladás és sok egyéb krónikus egészségi állapot kialakulását. "
Forrás: http://antalvali.com/hirek/a-pasztorozott-tej-150-szer-tobb-vert-gennyet-es-szekletet-tartalmaz-mint-a-friss-hazi-tej.htm
Forrás: http://antalvali.com/hirek/a-pasztorozott-tej-150-szer-tobb-vert-gennyet-es-szekletet-tartalmaz-mint-a-friss-hazi-tej.htm
Akik pedig imádják a gyors és előre csomagolt ételeket a kényelem végett, netán a csokoládékat és édességeket, azoknak ajánlom a következő sorok elolvasását:
E-621 Nátrium-glutamát
A nátrium-glutamát amely ma már szinte kivétel nélkül minden ételben megtalálható, egy ízfokozó adalékanyag melynek érdekessége, hogy egyáltalán nincs is íze. Hatását úgy éri el, hogy az ízlelőbimbókat stimulálja így az nem az ételre, hanem az agyra hat. Függővé tesz bizonyos ételek fogyasztására. Amikor csodálkozunk, hogy nem ízlik a gyereknek a természetes ízű gyümölcs vagy zöldség, azt ennek a "kedves" adaléknak köszönhetjük.
"Mi a gond vele?
A Na-glutamát egy neurotoxin, vagyis idegméreg. Tönkre teszi az agysejteket és többek között az agyalapi mirigy által irányított funkciókat. A következő tüneteket okozhatja: migrénes fejfájás, hányinger, hányás, hasmenés, asztmás rohamok, egyensúlyzavarok, mellkasi fájdalmak, erős szívdobogás, gyerekeknél viselkedési zavarok. Jelentkezhetnek allergiás tünetek is: bőrpír, orrfolyás, kiütések. Egyéni érzékenységnek megfelelően van, akinél a legkisebb mennyiség is azonnali reakciót vált ki van, akinél csendesen a felszín alatt munkálkodik. A gyerekek vannak a legnagyobb veszélynek kitéve, mert náluk a vér-agy gát fejletlenebb állapota miatt a mérgező anyagok könnyebben találnak utat az agyba. A legújabb kutatások szerint a Na-glutamát nem egyszerűen csak allergiát okoz, hanem idegi elváltozásokat is pl. Parkinson, vagy Alzheimer -kór. Káros hatásáról már 1968-ban lehetett cikket olvasni egy neves amerikai orvosi lapban, azóta számos kísérlet bizonyította sejtméreg mivoltát.
A glutamát ingerületátvivő aminosav, az agyi neuronok közötti információ átvitelben játszik szerepet. Ma már ismert, hogy a leggyakoribb daganatfajtáknak: mell, prosztata, bőr, vastagbél, tüdő, petefészekrák, valamint a fej és nyaki tumoroknak vannak glutamát receptoraik. Ha ezek a daganatok sok glutamátot választanak ki, sokkal gyorsabban nőnek és terjednek, valamint a szokásos kezelési eljárást is megzavarják."
Tegyük fel, hogy eddig nem voltál ezekkel a dolgokkal tisztában és most olvasod először. A kérdésem csak annyi, hogy ha ilyen információ birtokába jutsz azt megosztod másokkal is, hogy segíts rajtuk és próbálsz tenni ellenne, egészségesebben próbálsz meg étkezni, hogy minőségibb életet élj, vagy mit sem foglalkozol vele és eteted ugyan azzal a sz*rral a körülötted élőket mint eddig, ezzel megalapozva egy beteges és rövidebb életet a gyerekednek és családodnak?
Az én véleményem, hogy a minőségi ételektől megvont pénzzel a gyógyszeriparokat gazdagítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése